Aika päivittää kotona käytettäviä posliiniastioita?

Posted by Mr. Isac Ernser DVM on June 05, 2023
Blogi

Posliiniastiat ovat kotona usein kovassa käytössä. Niitä tarvitaan ruokailemiseen päivittäin ja niitä usein myös pestään astianpesukoneessa päivittäin. Tämä aiheuttaa astioiden kulumista. Pahimmillaan kuluneista ja haurastuneista posliiniastioista voi irrota paloja ruokaan. Palojen irtoaminen ja selkeät naarmut ovat selkeitä merkkejä siitä, että posliiniastiat on aika päivittää uusiin.

Millaisia posliiniastioita kannattaa suosia arkikäytössä?

Jokapäiväisessä arkikäytössä kannattaa suosia kestäviä ja helposti puhdistettavia posliiniastioita. Arki on usein kiireistä ja aikaa voi säästää pesemällä likaiset astiat astianpesukoneessa. Arkiastioiden tulisikin olla sellaisia, että ne kestävät konepesun. Astioiden konepesun kestävyyden voi tarkistaa esimerkiksi astiavalmistajan nettisivuilta.

Posliiniastiat erityisiin tilanteisiin

Usealla meistä on omat posliiniastiastot erityisiä tapahtumia varten. Tällöin on tärkeää, että posliiniastiat luovat kattauksiin halutunlaisen tunnelman. Erityistilanteissa haluamme usein, että astiat kuvastavat tapahtuman luonnetta ja ne sopivat tilaisuuden henkeen. Jouluna on mukava syödä astioista, jotka luovat jouluista tunnelmaa. Kevätjuhlissa taas raikkaan sävyiset astiat korostavat aikaa, jolloin luonto puhkeaa kukkaan. Ideoita ja lisävinkkejä kattauksiin löydät täältä Fyrklövern.

Kokonaisen posliiniastiasarjan hankkiminen kerralla

Useista posliiniastiastoista löytyy koko sarja astioita samasta mallistosta. On mukavaa, kun leipälautaset, ruokalautaset, jälkiruoka-astiat, tarjoiluastiat ja kastikekulhot sopivat keskenään yhteen. Tämä tuo myös harmoniaa kattaukseen. Voi olla järkevää hankkia koko astiasto kerralla, sillä usein astiastoja on saatavilla valmistajilta vain rajoitetun ajan. Joskus saattaa nimittäin käydä niin, että kun myöhemmin huomaat tarvitsevasi astiasarjaan vielä jonkun tietyn astian, sitä ei olekaan enää saatavissa.