Opi ensiapua ja elvytystä nukella

Posted by Mr. Isac Ernser DVM on September 20, 2023
Blogi

Ensiapu ja elvytys ovat kansalaistaitoja, joita jokaisen tulisi jollakin tasolla osata. Ensiapukursseja järjestetään ammattilaisten toimesta vuoden mittaan useita kertoja, joihin voi ilmoittautua netissä.

Ensiapu kurssit

Ensiapuun liittyviä kursseja järjestetään, joissa käydään käytännössä läpi kädestä pitäen sen hetken suositusten mukaiset ohjeistukset elvytykseen ja ensiapuun. Kurssien lopuksi käydään läpi testit, joiden jälkeen jokainen kurssin käynyt saa itselleen todistuksen käydystä kurssista. Kun kurssin käyneet ovat harjoitelleet elvytystä, on siitä huomattavaa apua oikeassa, tosielämän tilanteessa, jossa kyseessä on myös ihmishenkien pelastaminen. Tärkeää on osata myös soittaa hätänumeroon 112 saadakseen lisää apuja tarvittaessa.

Kurssivälineet ensiapukursseilla

Kurssille osallistujien ei tarvitse pääsääntöisesti itse hankkia kurssille osallistuessa välineitä, sillä kurssin järjestäjä tarjoaa tarvittavat välineet. Ammattilaisten tulee kuitenkin pitää huoli siitä, että kursseilla on oppilaita varten tarvittavat välineet mukana. Esimerkiksi elvytysnuket tärkeässä roolissa ja siksi niiden on hyvä olla kunnossa. Mikäli vanhat välineet kuluvat käytössä, voi niitä tarvittaessa shoppailla netissä uusia tilalle.

Ensiapuvälineet yksityishenkilöille

Ensiapuun tarkoitettuja välineitä on kuitenkin saatavilla myös yksityishenkilöille, joten niitä voi ostaa itselleen esimerkiksi kesämökille turvaamaan siellä oleskelua niin halutessaan. Mikäli yksityishenkilö on kiinnostunut ostamaan muun muassa defibrillaattorin, voit löytää niitä netistä itsellesi ostettavaksi. Ennen tilausta tuotteiden ominaisuuksiin perehtyminen auttaa huomattavasti valitsemaan juuri sen sopivimman tuotteen. Erilaisia ensiapu välineitä on laaja valikoima olemassa, eivätkä ne kaikki palvele jokaista käyttötarkoitusta niin hyvin kuin käyttäjällä oli alun perin mielessä.