Nykyaikaisia markkinointikeinoja yrityksille

Posted by Mr. Isac Ernser DVM on March 02, 2019
Blogi

Kun markkinointi vielä parikymmentä vuotta sitten tarkoitti monelle yritykselle ainoastaan mainoksen laittamista paikallislehteen tai kalliin mainosvideon tekemistä televisioon, on nykyaikana mahdollisuuksia huomattavasti enemmän. Digitaalinen maailma näkyy arjessamme, ja myös yritykset ovat huomanneet tämän. Yritysten palveluiden mainonta ja markkinointi verkossa on jo suurta; monelle pienemmälle, uudelle yritykselle se voi olla ainoa paikka markkinoida itseään.Mainoksen laittaminen lehteen ja mainosajan ostaminen televisiosta on kallista ja tavoittaa yhä vähemmän ihmisiä. Sama koskee julisteiden ja muiden esitteiden laittamista näkyvälle paikalle ulkona. Toki tämä voi olla osa markkinointikampanjaa ja sillä voi saada hyviä tuloksia, mutta yrityksen koko markkinoinnin ei tulisi perustua siihen. Kokeile sen sijaan seuraavia keinoja kasvattaa yrityksen näkyvyyttä.

Mainonta verkossa

Verkossa tapahtuva mainonta on kustannustehokasta ja parhaimmillaan sillä saa aikaan erinomaisia tuloksia pienellä rahalla. Eri mainoksia ja niiden menestymistä voidaan lisäksi seurata hyvin tarkkaan, ja mainoksen optimoiminen on helppoa. Kätevä tapa on niin sanottu A/B-testaus, jossa yksi mainos laitetaan näkymään samalle kohderyhmälle, mutta eri teksteillä. Näin voidaan katsoa, kumpi menestyy paremmin.

Sosiaalisen median hyödyntäminen

Sosiaalisen median hyödyntäminen osana yrityksen markkinointistrategiaa on kokeilun arvoinen asia. Sosiaalisen median avulla on mahdollista tavoittaa vaivatta omaan kohderyhmään kuuluvia henkilöitä. Mielenkiintoisella ja omalaatuisella sisällöllä yritys voi tavoittaa uusia asiakkaita ja antaa vanhoille asiakkaille mukavaa seurattavaa. Esimerkiksi Varusteleka on saanut erinomaisia tuloksia aikaan mainostamalla ja markkinoimalla tuotteitaan sosiaalisessa mediassa.

Blogin kirjoittaminen

Sisältömarkkinointi on viime aikojen kuumimpia trendejä markkinoinnin maailmassa. Siinä on kyse asiakkaalle lisäarvoa tuottavan sisällön luomisesta esimerkiksi yritysblogin muodossa. Blogin ideana on tarjota apua ja vinkkejä henkilöille, jolloin he saattavat myös ostaa yrityksen tarjoamia palveluita. Yrityksen näkyvyys nousee hakukoneessa runsaan sisällön vuoksi. Parhaimmillaan yritysblogi tuottaa runsaasti uusia asiakkaita hakukonenäkyvyyden johdosta.

Muista suunnitella markkinointia

Markkinoinnin keinoja on runsaasti. Usein alkuun pääsee jo pienellä vaivalla, eikä markkinointiin tarvitse välttämättä panostaa tuhansia euroja tuloksia saadakseen. Täytyy kuitenkin muistaa suunnittelun merkitys. Ilman hyvää markkinointistrategiaa ja suunnitelmaa on hyviä tuloksia turha odottaa. Silloin markkinointi usein sattuu olemaan pelkkää hakuammuntaa, joka pitkällä aikavälillä tuottaa ainoastaan tappiota niin ajassa kuin rahassakin.